Wednesday, April 30, 2014

Το φόρεμα της μικρής "πριγκίπισσας" - Tutu crochet dress for a little princess

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους εορτάζοντες και μη.

Χάθηκα το ξέρω! Σας είχα πει πως περνάω μια περίεργη φάση, επιπλέον σύντομα επιστρέφω στην εργασιακή αρένα και έχω αρκετές εκκρεμότητες να τακτοποιήσω.

Η πίσω όψη 

Παραμονή της εργατικής πρωτομαγιάς και μην έχοντας κανένα κουράγιο να αναφερθώ στα εργασιακά δικαιώματα μας, που τα αφήσαμε να πάνε περίπατο.
 Σας έχω μόνον μια προτροπή,  αύριο πριν βγείτε στις εξοχές και στα λιβάδια, αν όχι να δώσετε  το παρόν σας σε κάποιο από τα συλλαλητήρια της ημέρας, αλλά έστω να κάνετε μια κουβέντα με τα παιδιά σας και να τους εξηγήσετε το διπλό μήνυμα της μέρας.
Άλλωστε αυτά ελπίζουμε να κάνουν το μεγάλο βήμα για ένα πιο ανθρώπινο αύριο.

Στα δικά μας τώρα. Είχα δεν είχα ξαναπιασα το βελονάκι.
Όπως σας είχα πει η μικρή μου σαύρα - ναι έχω "ρέντα"με τα χαϊδευτικά - έχει δώσει ένα μήνα τώρα την παραγγελιά της και περιμένει να παραλάβει.
Για την ιστορία αναφέρω πως ζήτησε ένα φόρεμα για την ίδια και καμιά 20 ρούχα και καπέλα για τα μωρά της. Τα μωρά το παραδέχομαι θα μείνουν με το παράπονο, αλλά η ίδια ελπίζω πως όχι!

10 εκ κορδέλα από οργαντζα

Της έφτιαξα εκτός από το φόρεμα που ζήτησε, μια έκπληξη:  Τούτο το τούλινο φορεματάκι!
 ...Τώρα είναι φόρεμα μπαλαρίνας ή πριγκίπισσας θα σας γελάσω και δεν το θέλω!

Πάντως η ιδέα ήρθε 1) από τις τρέχουσες τάσεις της μόδας 2) από την -  αυτής της περιόδου - αγαπημένη της ταινία το "Frozen".

Μπροστά όψη 

Η κατσαρίδα μου, έχει φάει τρελό κόλλημα με το τραγούδι "let it go" της Βασίλισσας  Έλσας.
Φτιάχνει που λέτε το μαλλί  πλεξίδα - όπως της Έλσας εννοείται - βάζει το video clip και χορεύει και τραγουδάει προσπαθώντας να φτιάξει το δικό της παλάτι από πάγο.

Τώρα τελευταία η πλεξίδα δεν της φτάνει και ζητάει να φοράει και φόρεμα όταν τραγουδάει.
 Το σκεπτικό φαντάζομαι είναι, πως αν φορέσει φόρεμα, φτιάξει το μαλλί ίδιο και μάθει την χορογραφία θα μπορέσει να φτιάξει κι αυτή ένα παλάτι από πάγο...
Με ρώταγε βλέπετε τις προάλλες: Νονά πως μπορεί η βασίλισσα του χιονιού και φτιάχνει παλάτι κουνώντας τα χέρια της;  εγώ γιατί δεν μπορώ.. δεν τα κουνάω σωστά;

Οι λωρίδες από τούλι 

Τέλος πάντων όσες έχετε κορίτσια νομίζω ζείτε κάτι παρόμοιο!

Να σας πω ότι, το crochet tutu dress είναι πανεύκολο στην κατασκευή του.
Με λιγότερο από ένα κουβάρι των 50 γραμ βαμβακερό νήμα, έπλεξα ένα τοπάκι.
Στην αρχική εκδοχή έπλεξα το τοπάκι με μισά ποδαράκια, αλλά από το βάρος του τουλιού άνοιγαν οι ραφές. Δοκίμασα άριχτα γαϊτανάκια και πάλι δεν μου άρεσε, οπότε κατέληξα στις αχιβάδες των 3Π.

Τοπ, από shell 3dc

Χρησιμοποίησα 18 μέτρα ροζ τούλι φάρδους 40 εκατοστών,  27 μέτρα ζαχαρί τούλι φάρδους 16 εκατοστών και γύρω στα 2 μέτρα κορδέλα οργαντζας με ραφές φάρδους 10 εκατοστών.
Έκοψα το τούλι σε λωρίδες μήκους 1 μέτρου και φάρδους 8 εκατοστών,  τις δίπλωσα και τις πέρασα στις ραφές από αρ, γαϊτανάκια που είχα ετοιμάσει. Συνολικά έβαλα 2 σειρές τούλι  για να φαίνεται πιο φουσκωτό το φόρεμα.

Τούλι και νήμα στοίχισαν γύρω στα 15 ευρώ.

Σας φιλώ και εύχομαι καλά να περάσετε αύριο όπου κι αν πάτε και ότι κι αν κάνετε!!!

Ράντα από τούλι. Πέρασα διπλή μια λωρίδα και άφησα περιθώριο
για την προσαρμόσει η μητέρα της όσο χρειαστεί.

No comments:

Post a Comment