Thursday, March 20, 2014

Εύκολο κυκλικό κασκόλ / Easy round scarf

Η Δέσποινα από το γλυκατζίδικο της Νταίζης  μοιράστηκε μαζί μας μια ποικιλία από κασκόλ που τα ονόμασε κασκόλ του χειμώνα που φεύγει. Τα κορίτσια στην παρέα της Δέσποινας έπλεξαν τα συγκεκριμένα κασκόλ σαν διάλειμμα ανάμεσα σε κάποιο δύσκολο εργόχειρο. Είχαν σαν οδηγό το
Crochet Round Scarf  από το youtube channel  "LOVE4NAILS" και πειραματίστηκαν με διάφορες ποιότητες νημάτων.


Το συγκεκριμένο κασκόλ το είχα πλέξει κι εγώ πριν 2 χειμώνες και με αφορμή την ανάρτηση της Δέσποινας, σας δείχνω και την δική μου δημιουργία, που παρεμπιπτόντως είναι και το πιο 
αγαπημένο/ πολυφορεμένο κασκόλ που έχω στην γκαρνταρόμπα μου. 
Για το κασκόλ διάλεξα  αποχρώσεις του μώβ χρώματος και συγκεκριμένα το 221 Multi Ουράνιο Τόξο by Delfino Yarns.

Για το πλέξετε χρειάζεται να ξέρετε απλώς τις βασικές βελονιές. Για όσες παρακολουθείτε τα μαθήματα του crochet.gr, νομίζω πως το 3ο μάθημα της σειράς καλύπτει όσα χρειάζεται να γνωρίζετε προκειμένου να πλέξετε το συγκεκριμένο κασκόλ. Επιπλέον χρησιμοποιήστε το βίντεο -ακόμα και δεν καταλαβαίνετε αγγλικά, θα σας βοηθήσει να επαναλάβετε σωστά τα βήματα.


Αν το δοκιμάσετε να θυμάστε πλέκετε 180 αλυσίδες και ενώνετε την τελευταία αλυσίδα με την αρχική για να σχηματίσετε κύκλο.
Προσωπικά όμως πιστεύω πως είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με την sc foundation chain, γιατί μια αλυσίδα 180 ματιών, είναι πολύ εύκολο να σας γυρίσει, και να στραβώσει. Αν αυτό συμβεί, θα σας δυσκολέψει και θα χρειαστεί να ξηλώσετε και να ξεκινήσετε από την αρχή.

No comments:

Post a Comment