Wednesday, March 19, 2014

Τα νέα της απουσίας μου ή αλλιώς ο νόμος του Μέρφυ...

Μετά σχεδόν από 10 μέρες απουσίας επιστρέφω!

Με μια γρήγορη ματιά στην μπολγκόσφαιρα, βλέπω πως έχασα πολλά που μοιραστήκατε και που δημιουργήσατε. Οπότε δεν θα χάσω χρόνο, μετά το πέρας τούτης της ανάρτησης θα αρχίσω να επισκέπτομαι τις σελίδες!


Το φρούριο Barbakan στην Κρακοβία

Να σας πω γρήγορα γρήγορα τα νέα μου.

Ο Μάρτιος για εμάς έμελλε να είναι μήνας επισκέψεων. Μέλη τόσο της δικής μου οικογένειας, όσο και του καλού μου, κανόνισαν να μας επισκεφτούν.
Κι επειδή το συνηθίζουμε εμείς οι Έλληνες όταν περιμένουμε κόσμο, να καθαρίζουμε το σπίτι μας λες και θα περάσει το υγειονομικό. Πέρασα μια εβδομάδα καθαρίζοντας 35 τ.μ. σπίτι -ναι είναι κουφό το ξέρω! Πιστέψτε με όμως, το κοκ που καίνε για τον χειμώνα, τρυπώνει παντού και δεν βγαίνει με τίποτα!


Σαλέ στον πεζόδρομο της κεντρικής αγοράς
του χωριού Ζακοπάνε

Επίσης άλλο ένα που συνηθίζουμε ως λαός όταν έχουμε επισκέψεις, είναι να ψωνίζουμε και να μαγειρεύουμε λες και θα ταΐσουμε έναν λόχο πεινασμένων φαντάρων.
Ευτυχώς ή δυστυχώς, τα εν δυνάμει πεθερικά μου είναι λιτοδίαιτα. 
Παρόλα αυτά, έπρεπε να είμαστε τιγκαρισμένοι με όλα τα καλά για μην δώσουμε λαβές, πως στο εξωτερικό δεν τρώμε!


Υπαίθρια τέχνη στο τείχος του Barbakan
φρούριο στην Κρακοβία

Συνήθως, όταν περιμένεις κόσμο, προγραμματίζεις και έξοδα. Και συνήθως όταν προσπαθήσεις να μείνεις σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, όλα μα όλα, πάνε στραβά. 
Να σας πω λοιπόν, πως μέσα σε 48ώρες, έσπασε η κανάτα από την καφετιέρα του γαλλικού, έσπασε το πόδι του τραπεζιού της κουζίνας, έσπασε το βίδωμα από το καλώδιο ντους στο μπάνιο.


Οι χιονισμένες κορυφές των Τάτρα που είναι
μέρος της οροσειράς των Καρπάθιων όρων

Και σαν να μην έφταναν αυτά, ο κοπρίτης μας άρχισε τις διάρροιες. Βλέπετε στην Ελλάδα το milbemax το παίρναμε 2 ή 3 φορές τον χρόνο. Εδώ όμως η κτηνίατρος, μας το έδωσε μια φορά στον ετήσιο εμβολιασμό έτσι αποκτήσαμε σκουλήκια. Τα σκουλήκια του έφεραν διάρροιες και οι διάρροιες μας στοίχισαν τον ύπνο για δυο μερόνυχτα...


Παραδοσιακό σαλέ στο χωριό Ζακοπάνε

Να μην σας τα πολυλογώ τώρα είμαστε καλά και περιμένουμε την δεύτερη φουρνιά επισκεπτών, ελπίζοντας πως δεν θα συμβεί τίποτε άλλο στραβό!

Αυτά τα νέα μου θα επιστρέψω σύντομα με τα νέα μου κατορθώματα στο βελονάκι.



No comments:

Post a Comment