Tuesday, December 24, 2013

Καπέλο σερπαντίνα - Streamer Crochet Hat

Παραμονή των Χριστουγέννων σήμερα και σχεδόν σε όλες τις γωνιές του κόσμου, οι πιστοί ετοιμάζονται να γιορτάσουν την γέννηση του Θεανθρώπου.  Τα σπίτια και τα δέντρα στολίστηκαν, ταψιά με γλυκά και φαγητά φουρνίζονται και οι μυρωδιές σπάνε μύτες. Στην πατρίδα μας τα παιδιά γυρίζουν στις γειτονίες και τραγουδούν τα κάλαντα. Έθιμο που συναντάμε και σε πολλές άλλες χώρες του Χριστιανικού κόσμου. Η καρδιά μας γεμίζει χαρά και μας οι αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων ξεπηδούν και μας πλημμυρίζει νοσταλγία. Ιδιαίτερα όλους εμάς τους μετανάστες, που τούτες οι γιορτινές μέρες μας βρίσκουν μακριά από την πατρίδα και όλους όσους αγαπάμε. 

Στο πνεύμα της ημέρας και με όλη την νοσταλγία που μπορούν να κουβαλάνε, μοιράζομαι μαζί σας τούτες τις φωτογραφίες της μικρής μου Ελένης με το ποιο -από όσα της έπλεξα- πολυφορεμένο και αγαπημένο της καπέλο.

Αγκαλιά με τον Άγιο Βασίλη στο Χριστουγεννιάτικο χωριό του. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο 2011, στα Δωμάτια του Δήμου Παγγαίου στην Βόρεια Ελλάδα. 





Το καπέλο πλέκεται πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα, είναι από πατρόν του Crochet Geek και στα Links θα βρείτε συνδέσμους τόσο για το video tutorial όσο και για τις γραπτές οδηγίες για παιδικό καπέλο και καπέλο ενηλίκου. 

Καλά Χριστούγεννα & Χρόνια Πολλά σε όλους μας!!!

Links
Streamer Child Crochet Hat: video tutorial
written pattern child size
Written pattern adult size


No comments:

Post a Comment